ПКС: ОСТАЈТЕ ОВДЕ: Приоритет економско оснаживање младих

БЕОГРАД: Сектор предузетништва Привредне коморе Србије (ПКС) честитао је Међународни дан младих - 12. август, уз поруку да је економско оснаживање младих један од приоритета ПКС.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Директорка Сектора предузетништва ПКС Бранислава Симанић истакла је да је приоритет ПКС стварање повољнијих услова пословања како би додатно подстакли младе да креирају сопствени бизнис, оснивају породице и остану у Србији, саопштено је из ПКС.

“Управо из тих разлога, у оквиру Сектора предузетништва ПКС формирана је Секција за омладинско предузетништво чији је циљ подстицање што већег броја маладих да започну сопствени посао и отварају нова радна места", рекла је Симанић.

Указала је да је, захваљујући Програму за подстицање развоја предузетништва кроз финасијску подршку за почетнике у пословању и младе, дат снажан импулс младима да превазиђу недостатак почетног капитала, што је највећи изазов за оне који желе да започну сопствени посао.

"То конкретно значи да млади до 35 година старости могу остварити до 35 одсто бесповратних средстава, односно до 40 процената за девастирана подручја. Ово је изузетан подстицај младима да започну сопствени посао“, истакла је Симанић.

Подсетила је да је захваљујући активностима Владе Србије и ПКС остварен евидентан раст и напредак омладинског предузетништва у Србији.

"Влада Србије усвојила је Акциони план за спровођење Стратегије за младе за период од 2023. до 2030. године, за чију је имплементацију планирано укупно 9,4 милијарде динара, док је за примену активности из Акционог плана за ову годину обезбеђено три милијарде динара", рекла је Симанић и додала да је у изради и нови Закон о младима.

Она је позвала све младе предузетнике да се прикључе раду Секције за омладинско предузетниство ПКС, како би заједнички радили на њиховом оснаживању.

 За сва питања, предлоге и сугестије млади могу да се обрате Комори на мејл preduzetnik@pks.rs.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести