Плаћање рачуна скенирањем QR кода у 13 банака

БЕОГРАД: Грађани и привредници у Србији могу тренутно у 13 банака у земљи да плаћају рачуне и фактуре скенирањем НБС ИПС QR кода, који је развила и омогућила Народна банка Србије од фебруара 2020.
qr code
Фото: pixabay.com

Банке које су унапредиле своје м-банкинг апликације и омогућиле корисницима мобилног банкарства да једноставно и брзо изврше плаћање рачуна/фактура скенирањем НБС ИПС QR кода су: Банка Интеса, Еуробанк, АИК, Директна банка, Банка Поштанска штедионица, Комерцијална, Рајфајзен, ОТП, Сбербанк, НЛБ, Креди Агрикол, Ерсте и мтс банка, саопштено је из НБС.

У наредном периоду, придружиће им се и остале банке.

Корисници могу веома једноставно у неколико корака на мобилном телефону и без прекуцавања података у м-банкинг апликацију да плате рачуне на којима је одштампан НБС ИПС QR кôд.

Наведени кôд на својим рачунима штампају ЈКП Инфостан технологије, Електропривреда Србије, Телеком Србија, Теленор, ВИП мобиле, ЈКП Информатика Нови Сад и све већи број јавно комуналних предузећа локалних самоуправа, тако да корисници њихових услуга могу једноставно извшити плаћање скенирањем тог кода.

НБС ИПС QR код је обележен истоименом ознаком како би се разликовао од осталих кодова који немају платну функцију, напомињу из НБС.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести