Почело гласање за "Најбоље из Србије"

Гласање потрошача, стручне јавности и пословних партнера за најбоље брендове у акцији "Најбоље из Србије 2014" почело је данас и трајаће до 29. априла.На овогодишњи конкурс за акцију "Најбоље из Србије"

 пријавило се 155 робних и корпоративних брендова, саопштили су организатори.У складу са пропозицијама, посетиоци након регистровања на сајту www. najboljeizsrbije. rs, добијају јединствен приступни линк који важи до краја гласања.

Помоћу линка у свакој категорији може да се гласа само за један бренд, а додељени глас није могуће поништити. Гласање је анонимно, а могуће је гласати за брендове у свим, или само у неким категоријама.Победници се бирају на основу три групе критеријума - тржишно-финансијских, перцепције испитаника и оцене струцног жирија, који носе у просеку око 60, односно 30 и 10 поена.

Критеријуми за избор најбољих брендова, дефинисани су методологијом, развијеном у сарадњи са Економским факултетом у Београду.Међу члановима овогодишњег жирија су председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар привреде Жељко Сертић.

Акцију већ 11 година организују Привредна комора Србије, Министарство трговине, туризма  и телекомуникација и дневни економски лист "Привредни преглед".Победници добијају право да знак "Најбоље из Србије 2014" користе као знак квалитета и поверења на производима, као и у промотивним и маркетиншким активностима.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести