Почиње прерада репе у шећеранама у Жабљу и у Црвенки

“Компанија „Хеленик шугар”, која у Србији има две шећеране – у Жабљу и у Црвенки, јуче је почела овогодишњу прераду шећерне репе, пошто су у 12 часова упаљене кречне пећи у обе шећеране “, изјавио је за „Дневник” портпарол Христос Алексопулос.
repa dnevnik
Фото: Dnevnik.rs

На пословима прераде шећерне репе, истакао је, биће ангажовано више од 850 сезонских радника па ће репа бити примана током 24 часа почев од данас.

Ове године „Хеленик шугар” има уговорено репе с више од 23.000 хектара, што је 5.000 хектара више него лане.

“ Када се узме у обзир да је у Србије шећерном репом засејано 58.000 хектара, јасно је да је грчка компанија значајно повећала удео њене производње у Србији “, каже Алексопулос, и истиче да ће, као и лане, бити прерађено и тржишту испоручено више од 180.000 тона шећера, али да је та количина мања од планиране, и откупљених и прерађених 1.250.000 тона шећерне репе прошле године. “ На производњу је утицала суша, али без обзира на то, и оваквом производњом можемо бити задовољни. “

З. Делић

EUR/RSD 117.5780
Најновије вести