Подршка Норвешке од 700.000 евра почетницима у бизнису

БЕОГРАД: Рок до којег будући предузетници и постојећа предузећа у Србији могу да аплицирају са пројектима за доделу бесповратних средстава Краљевине Норвешке кроз пројекат "Норвешка за вас“ продужен је до 15. августа 2019., саопштено је из Канцеларије Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС). 
1
Фото: Youtube Printscreen

Краљевина Норвешка издвојила је 700.000 евра за привредне активности које ће допринети отварању нових радних места, а будући предузетници и постојећа микро и мала предузећа из 91 локалне самоуправе обухваћене пројектом могу да затраже подршку до 10.000 евра.

Јавни позив има за циљ да допринесе уравнотеженијем друштвено-економском развоју кроз повећање могућности запошљавања и повећа социјалну кохезију у мање развијеним подручјима. 

Као резултат ових активности, очекује се отварање најмање 70 нових радних места кроз побољшање пословања постојећих предузећа и оснивање нових пословних субјеката, наоди се у саопштењу.

Позив је подељен у две партије вредне по 350.000 евра. 

Прва партија намењена је незапосленима који желе да почну пословање, а будући предузетници којима буде одобрено финасирање биће у обавези да финансијски учествују у пројекту са десет одсто од укупне вредности пројекта. 

На другу партију могу се пријавити предузећа регистрована у периоду од 1. јануара 2014. до 31. децембра 2018, којима је потребна подршка за отварање нових радних места, а биће у обавези да дају готовински удео од 20 одсто од укупних трошкова пројекта, прецизира се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести