Брнабић: Млади све више користе подстицаје за пољопривреду

СТОЈНИК: Премијерка Ана Брнабић и министар пољопривреде Бранислав Недимовић посетили су данас пољопривредно газдинство Луке и Марије Јагодић у селу Стојник, који су корисници подстицајних средстава за подршку младим пољопривредницима.
brnabic
Фото: Tanjug (video)

"Честитам Марији и Луки и да им се захвалим на храбрости и на иницијативи, и мислим да нема бољег инвестирања од инвестирања у младе људе, па тако и у пољопривреди", изјавила је премијерка Брнабић.

Рекла је да програм Министарства пољопривреде намењен младима има све већи одзив.

"Пресрећна сам када видим да се сваке године све више младих људи пријављује за подршку у пољопривреди, да се врати на село или да дође из града на село", рекла је Брнабићева.

Најавила је наставак изградње широкопојасног интернета, како би људи и у најмањем засеоку имали исте услове за живот као у граду.

Министар Недимовић је захвалио Јагодићима што су смогли снаге и воље да остану на селу, и да од гранта који су добили у висини од 1,5 милиона динара купе 75 јагањааца.

"Чињеница је да ми из године у годину имамо све више младих на нашим конкурсима. Три хиљаде људи смо исплатили ове године који имају три месеца да реализују своју инвестицију. Ово само показује да млади желе да раде, да желе да се врате на село, што је суштина читаве прице", нагласио је Недимовић.

Додао је како Министарство нарочито подржава пројекте у сточарству, воћарству и повртарству, јер ту треба физичка радна снага младих људи.

"То у крајњој линији доноси највеећи профит у пољопривреди, бар на овим просторима, и нарочито у девастираним срединама где долази до масовног одлива становништва", казао је Недимовић.

Он је подвукао да је Министарство за подстицаје за 3.000 младих пољопривредника дало три милијарде динара, односно 25 милиона евра.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести