Драма без краја у пчелињаку Тома из Ивањице: МЕДВЕД СВАКУ НОЋ ДОЛАЗИ И УНИШТАВА КОШНИЦЕ, крупна животиња никога и ничега се не боји

ИВАЊИЦА: Пчелар Томо Коларевћ из Ивањице на великим мукама је већ данима, јер његове кошнице су сваку ноћ на удару медведа већ дуже време. Прво је крупна звер дошла у пчелињак у Комадинама, а онда је како би спасио шта је преостало кошнице пренео у село Вучак, али гладни медвед дошао је и тамо.
1
Фото: РИНА

– Тај пчелињак сам направио баш чврто, оградио га и све остало, али то очигледно није препрека да медвед буквално сваку ноћ дође и уништи шта му се нађе под шапом. Некад су то две, три, некад пет кошница, све зависи – каже за РИНУ Томо.

Он додаје да се налази у безизлазној ситуацији, јер крупна шумска животиња очигледно не преза ни од чега и увек се враћа баш у његов пчелнијак.

– Ја дежурам, некад до два, три сата у ноћ, али како ја одем, он се појави. Једном сам отишао предвече и вратио се око 9 са сином да дежурамо, али је медвед већ искористио прилику и дошао док нас није било. Као да прати ситуацију из прикрајка и упада кад пчеле остану саме – каже Томо.

Фото: РИНА

Овај пчелар се обратио свим надлежним институцијама, неки од њих су излазили на терен и сачинили записник, али ништа од тога није уродило плодом - медвед се враћа изнова и изнова.

– Више не знам шта да радим. До сада ми је уништено 25 кошница, а сваки дан у село идем са зебњом и бројим нове уништене кошнице – закључује Томо.

(РИНА)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести