Флори златна признања Новосадског сајма у пет категорија

НОВИ САД: Новосадски сајам је доделио важна признања за компаније чији се производи посебно истичу својим квалитетом, а ове године компанија ПИК Бечеј, под чијим окриљем послује фабрика за прераду воћа и поврћа Флора, чланица МК Групе, освојила је прво место у пет категорија.
nagrade sajam
Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/bs

То су: брзо смрзнути грашак, брзо смрзнути кукуруз шећерац, брзо смрзнута шпаргла, брзо смрзнута боранија жута и стерилисан грашак, саопштила је МК Група.

"Признања Новосадског сајма која смо освојили представљају доказ нашег континуираног праћења и унапређења квалитета рада. Поносни смо на то што, пажљивим приступом и детаљним испитивањима, све време подижемо стандард у производњи и преради смрзнутог поврћа, а томе ћемо свакако бити посвећени и убудуће", рекла је шеф лабораторије и контроле квалитета компаније Флора Милица Поповић.

Оно што издваја компанију Флора, како је наведено, јесте константно улагање у производне капацитете, иновативност, али и поузданост у раду.

"Применом савремене технике и технологије, у фабрици Флора се на годишњем нивоу преради око 12 000 тона поврћа. Производи су искључиво од природних сировина, са природним зачинима, конзервисани физичким путем, топлотом и хладноћом, без додатих адитива, вештачких боја, арома и конзерванса", рекла је менаџер производње компаније Флора Оливера Батуран.

Нове награде које смо освојили резултат су управо ових врхунских одлика нашег пословања, додала је она.

Фабрика за прераду воћа и поврћа Флора основана је 1978. године, а до данас је проширила свој асортиман бројним производима, од којих су неки попут замрзнуте шпаргле, веома ретки на нашем тржишту.

Најзначајнији извозни производи су стерилисани грашак и кукуруз шећерац, као и замрзнути грашак, кукуруз шећерац и боранија.

Извози се на тржишта ЕУ, у земље чланице ЦЕФТА, Русије и на тржиште Блиског Истока.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести