Јединствена производња бундевиних производа у Новом Милошеву

НОВО МИЛОШЕВО: Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић обишао је компанију „ЈС&О“ која се као нова инвестиција на српском тржишту бави јединственом производњом бундевиних производа и истакао да је отварањем постројења 34 људи добило посао.
bundeva
Фото: pixabay.com

Директор Александар Јерић истакао је да се компанија „ЈС&О“ бави производњом високо квалитетног девичанског уља од бундевиног семена - „Олга“, које има изворна јестива, лековита и козметичка својства.

У наредном периоду производни програм ће бити проширен свим оним производима који могу да се праве од бундевиног семена, додао је он.

Тренутно, због капацитета фабрике и броја људи, добар део производа, преко 90 одсто биће намењен извозу на тржишта која овај производ свакодневно конзумирају, а то су тржишта Аустрије, Италије, Немачке, Швајцарске и Француске, рекао је он.

Министар Ђорђевић рекао је да је Србија је данас боље место за живот и инвестирање, а томе је допринела фискална дисциплина, стварање повољнијих услова за инвеститоре, као и отварање нових радних места и пад незапослености.

Оно што је најбитније за нашу земљу јесте да смо овакве производе пре морали да увозимо, док их сада имамо у својој земљи, а како сам чуо, чак су и бољег квалитета од оних који се производи у Западној Европи, рекао је он.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести