Молба АКС Недимовићу: Свиње и јунад мењати за кукуруз

НОВИ САД: Аграрна комора Србије упутила је молбу министру пољопривреде Браниславу Недимовићу да се заузме код Владе Србије да Робне резеве Србије узму товне свиње и јунад од сточара у замену за кукуруз.
svinje, ilustracija
Фото: Илустрација

Господине Недимовићу, знамо да сте свесни ситуације око застоја откупа стоке, како у свињарству тако и у тову јунади, па за Вас имамо молбу како би у Влади издејствовали замену товних свиња и товних јунади за кукуруз за Републичке робне резерве, наводи се у писму, које је потписао председник Аграрне коморе Србије Ненад Манић.

Овом интервенцијом бисте у овако тешком моменту помогли фармерима у Србији да се рестерете тржишних вишкова и тим потезом би утицали на занављање новог циклуса у производњи меса. Сматрамо да Вама није потребно наглашавати колико је држави Србији важан ресор који Ви водите и колико је битно што је Република Србија самодовољна и као таква је држава која се, вероватно, најбоље сналази са проблемом који је донела пошаст, која мучи целу планету. Једино ми нисмо ни у једном моменту имали никаквих несташица. Наш предлог је да заменом утовљених свиња за кукуруз од свињског меса не производе конзерве, већ сматрамо да би требало наградити највеће хероје у време епидемије, а то су медицински радници. Предлог је да се медицинским радницима поделе свињске полутке. Медицински радници су на својим леђима поднели највећи терет, несебично се жртвујући и помажући грађанима Србије до крајњих људских граница. Сматрамо да би овим гестом Србија исказала дужно поштовање медицинарима , а убеђени смо да би сви грађани Републике Србије поздравили овакав хуман гест. Наглашавамо да би овим потезом Влада ставила до знања фармерима да их никада неће оставити на ветрометини и показала колико је одговорна и колико јој је битно да сачува домаћу производњу, наводи се у писму, које је потписао председник Аграрне коморе Србије Ненад Манић.

З. Делић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести