Недимовић: Посебни подстицаји за товно говедарство у 2020.

СУБОТИЦА: Министар пољопривреде Бранислав Недимовић посетио је неколико фарми у Суботици, из које долази сваки двадесети захтев за субвенције и чијим пољопривредницима је у 2018. исплаћено осам милиона евра подстицаја, и најавио посебне подстицаје за товно говедарство у 2020. години.
branislav nedimovic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

"Након што је сточарима омогућен дугорочни закуп државне земље, они ће у следећој години моћи да рачунају и на посебне подстицаје за товно говедарство, јер нама треба генетског потенцијала, а имамо све више изазова и све више прилика за извоз и то је јако важно", најавио је Недимовић, а преноси Радио телевизија Војводине (РТВ).

Фарма Вукајловић је до сада искористила подршку министарства за поврат половине средстава за набавку машина, односно измузишта, као и субвенције за музне краве.

"Вреди се бавити млекарством, а могла би цена млека који динар да иде горе", каже фармер Мирослав Вукајловић.

Само у прошлој години газдинствима у Суботици исплаћено је осам милиона евра подстицаја, а сваки двадесети захтев за субвенције стиже са територије овог града.

"Сигуран сам да ћемо уз помоћ државе и даље наставити да развијамо пољопривреду, да развијамо живот на селу и да наше младе задржимо на селу", сматра градоначелник Суботице Богдан Лабан, преноси РТВ.

Поводом Међународног дана жена на селу, Недимовић је најавио за следећу годину мере и подстицаје како за жене, тако и за младе на селу.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести