Недимовић: С МУП-ом решавамо проблем мачванских пољопривредника

НИШ: Министарство пољопривреде заједно са Министарством унутрашњих послова ради на томе да пронађу решење за српске пољоприрведнике, који имају обрадиву земљу на левој обали Дрине, у Босни и Херцеговини, а којима је неопходна специјална дозвола да би могли да преду гранични прелаз и изађу на своје њиве.
poljoprivreda bakic.jpg
Фото: Дневник (Филип Бакић)

Реч је о близу 300 српских пољопривредника, који имају обрадиву земљу на левој обали Дрине, у Босни и Херцеговини, који су се пријавили за специјалне дозволе Министарства пољопривреде, како би могли изаћи на њиве.

Знамо за ситуацију у селу Бадовинци, општина Богатић. Радимо заједно с МУП-ом да изнађемо решење за тај проблем. Мислим да смо на трагу томе и мислим да ћемо успети то током сутрашњег дана да решимо, изјавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић синоћ у Нишу, где је боравио као председника Штаба за управљање кризом у Нишавском и Топличком округу.

Он наводи да министарство пољоприрведе од прдседника Општине Богатић цека списак пољопривредника који су у оваквој ситуацији.

Ради, се негде о близу 600 хектара, колико је мени познато, са разлицитим пољоприрведним културама, које су људи намерни да раде, тако да, кад добијемо списак, доставићемо МУП-у и покушати да нађемо решење, рекао је министар Недимовић.

Пријава за специјалне дозволе почела је у уторак у 7 сати и трајала је до 14 сати у Месној канцеларији Бадовинци. Пољопривредници су могли и јуче, у истом термину да се пријављују.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести