Недимовић: Ускоро позив пољопривредницима за ИПАРД

БЕОГРАД :  Министар пољопривреде Бранислав Недимовић најавио је данас да ће за месец-два бити расписан први позив за ИПАРД средства из фонда Европске уније, која ће бити на располагању пољопривредним произвођачима у Србији. 
Branislav Nedimovic
Фото: FoNet

"Поставило се питање - шта је то било још позитивно из Споразума о стабилизацији и придруживању (ССП). Па ја нисам видео да неко стоји и да чека у реду за визу. То су ствари које су чињенице и које нико не може да демантује", поручио је Недимовић у Скупштини Србије, одговарајући на питање дела опозиције о користима ССП. 

У расправи о амандманима на измене Закона о пољопривредном земљисту, Недимовић је рекао да су оне преко потребне јер поправљају неке ствари које су недоречене ССП-ом.

На наводе опозиције да је расправа у парламенту о том законском предлогу бесмислена, Недимовић каже да је начлена расправа била аргументована, те да ССП не био могао да буде поправљен без предложених изменама закона. 

“Ово није бесмислена расправа. Тражили су је пољопривредници. Влада то сматра као приоритет, да на овај начин поправимо све што је остало недоречено из ССП”, каже Недимовић и истиче да су пољопривредници кроз своја удружања управо тражили да се одредба предложених измена закона реши на начин на који је предложено. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести