Неправилности у кланицама у Срему, реаговала инспекција 

БЕОГРАД: Већи број неправилности у субјектима који се баве прерадом хране животињског порекла забележен је у Сремском округу приликом појачаног надзора ветеринарске инспекције, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.
r
Фото: pixabay.com

У објекту који се бави прерадом меса "Гозба доо" из Војке у општини Стара Пазова у тренутку контроле затечено је клање свиња, при чему нису били поштовани општи услови хигијене хране, а у просторији за расецање меса затечен је неисправан стерилизатор.

Инспектори су привремено забранили клање, расецање и даљи процес производње. 

Кланица је у току дана купила нове стерилизаторе, исправила недостатке, а месно надлежни инспектор је обавио додатну проверу у послеподневним часовима и субјекту дозволио даљи рад.

У објекту за клање и прераду меса папкара "Сремац" из Инђије констатован је већи број недостатака кад је реч о условима хигијене хране животињског порекла, као и 416 килограма хране животињског порекла која је била необележена, неозначена и којој није могуће утврдити следљивост.

Та храна је проглашена небезбедном, стављена ван промета и послата на нешкодљиво уништење у присуству ветеринарских инспектора. 

Поменутом субјекту у пословању храном донета је мера забране употребе просторија и опреме до отклањања недостатака. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести