Очекује се учешће великог броја земаља у Новом Саду

НОВИ САД/БЕОГРАД: Очекујемо велику посећеност овогосишњег Међународног сајма пољопривреде у Новом Саду, јер је 15 земаља пријавило учешће, а доћи ће и министри из неколико држава, изјавио је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.
p
Фото: Promo

Он је поводом 88. Међународног пољопривредног сајма, 53. Међународног сајма лова и риболова и Сајма екологије, који ће на Новосадском сајму бити одржани од 18. до 24. септембра рекао да се манифестација одржава у специфичним условима због пандемије.

Настојаћемо да се његово одржавање одвија под мерама заштите љуиди, јер су нам живот и здравље људи најважније, али исто тако и привреда мора да живи и сајам да се одржи, рекао је Недимовић.

Подсетио је да је прошле године из истих разлога новосадски пољопривредни сајам одржан виртуелно.

Ове године очекујем велику посећеност и поред ограничења. Чешка нам је домаћин са којом имамо савршене односе како у пољопривреди тако и између две државе. Очекујем учешће 15 земаља, неколико министара пољопривреде из окружења ће доћи. Министри из Пољске, Чешке, имамо најаве да ће доћи министар пољоривреде израела, Белорусије и Италије. Ове године је очигледно пољопривреда у фокусу, као што је и храна у фокусу, рекао је Недимовић.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести