Од Покрајине за подршку организовања традиционалних манифестација десет милиона динара

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас уговоре представницима удружења који су остварили право на бесповратна средства по основу конкурса за одржавање традиционалних манифестација.
Покрајинска влада
Фото: Покрајинска влада

Божић је истакао да суфинансирање традиционалних манифестација путем овог конкурса има за циљ промоцију и подизање капацитета сеоских средина, те боље повезивање пољопривредника ради проширења тржишта домаћих производа.

„За средства на овом конкурсу пријавило се укупно 131 удужење, од којих је 106 имало исправне пријаве и чији представници су данас потписали уговоре о суфинансирању традиционалних манифестација.Укупан овогодишњи износ буџета за ову намену је 10 милиона динара, а максималан износ по пријави је милион динара. Вредност укупне инвестиције је 42 милиона динара, при чему Секретаријат субвенционише до 80 одсто трошкова прихватљиве инвестиције“, истакао је Божић и рекао да ће ресорни секретаријат наставити и у наредној години са овом подршком и позвао представнике удружења да редовно прате конкурсе.Он је подсетио и да је од 2016. године до сада Секретаријат путем овог конкурса подржао преко 800 традиционалних манифестација у нашој покрајини.

Ресорни секретар је том приликом најавио да ће у наредној години Секретаријат имати посебан конкурс намењен удружењима жена, која ће моћи да конкуришу за средства намењена само њима, за организацију традиционалних манифестација у Војводини.  

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести