Недимовић: Сва газдинства ће моћи да продају своје производе

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде својим мерама подржати произвођаче који желе да своје производе продају на лицу места, на пољопривредном газдинству, најавио је министар Бранислав Недимовић.
branislav nedimovic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

 “Желимо да створимо законске предуслове који ће омогућити да  произвођачи могу своје производе да продају на лицу места, наравно, поштујући критеријуме безбедности хране”, рекао је Недимовић.  По његовим речима, садашња ситуација је таква да уколико неко жели да се бави прерадом и да то прода, морао је да задовољи критеријуме као да је реч о најразвијеним компанијама на свету.

Недимовић је најавио да ће у наредних неколико месеци минисатрство направити концепт да свако домаћинство, свако газдинство може да се региструје и изнесе своје производе на продају, било да је реч о сиру, прерађевинама од меса, вину или другим производима. Он је нагласио да је то један од начина који ће омогућити развој сваког места и сваког села у Србији, јер ће то значајно смањити трошкови за транспорт робе.

Винске собе су места где се свуда у свету прода највећа количина вина, а постојањем винских соба винари би могли да на лицу места продају своје производе с минималним трошковима, правећи додатну вредност на финалном производу

“За те намене издвојићемо новац из буyета Србије, и то 50 одсто за опрему која је неопходна да би се бавило тим послом, и за оне који се баве прерадом млека, али и прерадом меса или прерадом грожђа. За девастирана подручја издвајаће се и више новца, 65 одсто повраћаја”, истакао је министар.

Недимовић је рекао да ће држава помоћи винарима, којима су потребне винске собе, како би те просторе адаптирали.

Наиме, винске собе су места где се свуда у свету прода највећа количина вина, а постојањем винских соба винари би могли да на лицу места продају своје производе с минималним трошковима, правећи додатну вредност на финалном производу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести