Осцилација цена кукуруза - мањи принос соје

НОВИ САД: Ове недеље цене кукуруза на Продуктној берзи знатно су осцилирале, а највеће интересовање је било за терминску купопродају ове житарице, наводи се у данас објављеном недељном извештају.
Kukuruz, klip, foto: Dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Укупан промет за ову недељу је износио 3.245 тона робе, чија је финансијска вредност износила 61,6 милиона динара, а кукуруза је од тога трговано 2,6 хиљада тона.

Уговори за кукуруз новог рода за СПОТ трговање су реализовани по ценама између 15,1 до 15,5 динара по килограму без ПДВ-а, што је представља пад цене за 8,46 посто у односу на претходну недељу, наводи се у извештају.

На паритету лука за промптну испоруку реализован је један уговор у количини од 1.000 тона по цени од 15,87 дин/кг без ПДВ-а, а термински уговори са испоруком робе током октобра су реализовани по цени од 15, док је уговор ЦПТ лука са испоруком у првој половини октобра закључен по цени од 15,99 дин/кг без ПДВ-а.

Цена пшенице забележила је минимална одступања у односу на претходни упоређујући податак, а уговори су закључивани од 17,8 до 18,3 динара по килограму без ПДВ-а.

На пољима Србије почела је жетва соје, а очекују се мањи приноси од очекиваних.

За соју постоји већа тражња од понуде, па је закључен један уговор по цени од 40 динара по килограму без ПДВ-а.

Ове недеље сунцокрет је реализован по јединственој цени од 36,5 динара по килограму без ПДВ-а што је раст цене за 2,82 процената.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести