Осигурање пољопривреде – најсигурнији вид улагања у производњу

Компанија „Дунав осигурање“ доноси бројне попусте током маја, месеца осигурања пољопривреде
1
Фото: Aleksandar Mijatović

Београд:  Компанија „Дунав осигурање”, као лидер у осигурању пољопривреде на домаћем тржишту, током акције „Мај – месец пољопривреде“ припремила је специјалне погодности за све оне који желе да осигурају своју производњу. Учестале временске непогоде, као последица климатских промена, последњих година праве велике штете пољопривредним газдинствима, због чега осигурање пољопривреде представља најсигурнији начин да пољопривредници заштите своја добра током читаве године.

„У периоду од 1. до 31. маја, Компанија „Дунав осигурање“ одобрава специјалне попусте, и то 10% на осигурање усева, плодова и животиња, као и 15% на осигурање усева и плодова на подручју АП Војводине уколико се осигурање уговара истовремено када и осигурање од суше, како за правна тако и за физичка лица. Као национална осигуравајућа кућа, Компанија ‘Дунав осигурање’ посебну пажњу и ове године поклања осигурању пољопривреде и значају који овај вид финансијске заштите има за економски просперитет наше земље,“ истакао је Бојан Раичевић, члан Извршног одбора Компаније „Дунав“.

Прилагођавајући своју понуду захтевима тржишта, Компанија је увела јединствену услугу намењену пољопривредницима на територији Војводине - осигурања од недостатка влажности, тј. суше. Увођењем те услуге, Компанија „Дунав“ има за циљ да стимулише пољопривреднике да више инвестирају у производњу усева, смањујући притом ризик од губитка прихода. Суша, као један од највећих пољопривредних ризика оставља несагледиве последице на усеве и плодове, те се уз овакав вид заштите ризици своде на минимум.

„Не треба заборавити ни мере државе, која пољопривредницима који осигуравају своју производњу омогућава субвенционисање премије и на тај начин промовише ову врсту осигурања. Из тога разлога, посебну пажњу посвећујемо едукацији и бољој информисаности наших пољопривредника, како бисмо допринели стварању што бољих услова за развој економског амбијента наше земље“, истакао је Бојан Раичевић.

(Огласни текст)

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести