ПАОРИ ПАЖЊА; Почиње пријављивање за субвенције по хектару, ЕВО КОЛИКО СЕ ДОБИЈА И КАДА ИСТИЧЕ РОК

БЕОГРАД: Јавни позив за подстицаје у биљној производњи  по хектару биће расписан сутра, у четвртак.
poljoprivreda, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Право на подстицаје остварује правно лице, предузетник и физичко лице - носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, које је уписано у електронски Регистар пољопривредних газдинстава (еРПГ) и налази се у активном статусу.

Пољопривредни произвођачи ће своје захтеве за од 18.000 динара по хектару моћи да подносе до 1. марта, најавило је Министарство пољопривреде.

Пре подношења захтева за остваривање права на ову врсту подстицаја,  неопходно је да пољопривредник изврши обнову регистрације за текућу годину у еРПГ.

Министарство подсећа да од ове године право на подстицаје имају искључиво пољопривредни произвођачи који пријављено земљиште и обрађују, у своје име и за свој рачун.

Фото: Берба камилице комбајном у атару Сенте фото:Милорад Митровић 

Субвенције неће моћи да користе власници земље који ту земљу заиста не обрађују, већ је дају у закуп другом лицу.

Подстицаји се остварују по површини биљне производње за засејане, односно засађене и пријављене површине под одговарајућом биљном културом, до највише 100 хектара.

Право на подстицаје се не може остварити за површине пољопривредног земљишта у државној својини које је подносилац захтева узео у закуп, односно на коришћење, осим за пољопривредно земљиште у државној својини које је узео у закуп на јавном надметању у складу са законом којим се уређује пољопривредно земљиште.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести