Петровић: Управа за аграрна плаћања биће платна агенција

БЕОГРАД: Управа за аграрна плаћања трансформисаће се у платну агенцију што је део Акционог плана за Поглавље 11, које се односи на пољопривреду и рурални развој, најавлила је директорка Управе за аграрна плаћања Биљана Петровић.
poljoprivreda
Фото: pixabay.com

Додаје да је реализација тог циља неопходна за затварање Поглавља и припрему за спровођење Заједничке пољопривредне политике ЕУ, пре свега првог стуба везаног за директна плаћања у пољопривреди.

Према њеним речима, Управа би као платна агенција имала већу независност и ефикасност у раду, али и веће присуство на терену кроз регионалне канцеларије планиране у неколико градова Србије.

Да би Србија користила Инструмент за претприступну помоћ намењен пољопривреди и руралном развоју (IPARD II) треба да испуни велик број захтева и критеријума, рекла је Петровић за портал АгроФин.рс.

До сада је, подсећа, спроведено пет ИПАРД јавних позива на које је пристигло 736 захтева, а 118 пољопривредника је исплаћено.

Додала је да су у току два јавна позива намењена пољопривредницима као и да је до краја године отворен Конкурс за подршку младим пољопривредним произвођачима.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести