ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА: Војвођанским пољопривредницима 181 милион ЗА ЗАШТИТУ ОД ВРЕМЕНСКИХ НЕПОГОДА

НОВИ САД: Покрајинска влада издвојила је 109 милиона динара за субвенције војвођанским воћарима и виноградарима за набавку опреме која ће засаде штитити од временских непогода, као и елемената потребних за подизање производних засада воћа, винове лозе и хмеља.
p
Фото: Printscreen/Facebook/Plantaže Grgeteg

Помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, водопривреду и шумарство Младен Петреш истакао је да је изузетно важно улагати у заштиту од временских непогода јер су воћарска и виноградарска производња високо интензивне.

И ове године смо нажалост сведоци како временске прилике могу да буду сурове и како за неколико минута може да буде десеткован целогодишњи рад и планирани приход наших пољопривредника уколико не постоји адекватна заштита. Препознајемо значај и неопходност улагања у заштиту од временских непогода, улагања по јединици површине су врло висока те и најмањи пропуст може да доведе до милионских губитака,  казао је Петреш.

Навео је и да се улагањима у савремене методе и технике којима се може спречити велика штета обезбеђује стабилна, сигурна и исплатива производња.

Пратимо потребе пољопривредника, а пример је управо овај конкурс којим се од ове године осим за опрему за заштиту од временских непогода, додељују и средства за набавку механизације у сектору воћарства и виноградарства, истакао је он, напомињући да је првобитно било планирано 80 милиона, а биће додељено 109 милиона динара за ове намене.

Како је навео, само ове године биће субвенционисано око 100 хектара.

Додељено је укупно 172 субвенције, а укупна вредност свих инвестиција износи преко 181 милион динара.        

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести