Представљена апликација у функцији заштите пољопривредне производње

„Покрајинска влада наставиће да подржава све пројекте надлежних секретаријата и развојних института који имају циљ да подрже и заштите пољопривредна газдинства од елементарних непогода најсавременијом опремом“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић приликом представљања дигиталне платформе и мобилне апликације за пријаву штете на осигураним усевима и плодовима и подршку развоју пољопривреде.
Predstavljanje mobilne aplikacije za prijavu štete iz osiguranja
Фото: Покрајинска влада

Због повећаног ризика од штете у пољопривреди изазване природним катастрофама, Институт „Биосенс“ и ДДОР осигурање развили су мобилну апликацију „ДДОР Тера“, која ће пољопривредним произвођачима омогућити пријаву штете одмах по нежељеном догађају. Како је истакнуто на конференцији за новинаре, на тај начин биће омогућена једноставнија и ефикаснија процена штете.

Председник Мировић казао је да ће Покрајинска влада током ове и наредне године инвестирати готово 20 милиона евра у аутоматизацију система противградне заштите, на територији целе Војводине.

„Овај посао биће готов до краја 2022. године, док је на територији Срема већ завршен и цео систем са 118 лансирних локација биће у пуној функцији до краја јуна“, изјавио је председник Мировић.

Фото: Покрајинска влада

Он је најавио за следећу недељу почетак радова на изградњи нове зграде Инстиута „Биосенс“.

„Овај пројекат представља значајне кораке на дугом путу дигиталне трансформације пољопривреде и има велики потенцијал да убрза процес дигитализације и буде узор осталим актерима у области пољопривреде да храбрије прихвате изазове које будућност доноси“, казао је овом приликом директор Института „Биосенс“ Владимир Црнојевић.

„Наставићемо да унапређујемо ову платформу како бисмо обезбедили правовремене информације за исправно доношење одлука сваког пољопривредника. На овом путу даљег развоја, рачунамо на знање и искуство ′Биосенса′, као и на активно учешће државних институција", изјавио је председник Извршног одбора ДДОР осигурања Ђорђо Маркеђани.

„ДДОР Тера“ је јединствено технолошко решење намењено свим пољопривредним произвођачима који од сада могу на паметном телефону имати преглед својих активних полиса осигурања усева и плодова, али и брзо и лако пријавити штету на свом пољу или у воћњаку. Апликација је бесплатна за све осигуранике ДДОР осигурања са полисама које покривају њихове усеве и плодове.

Догађају је присуствовао и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести