Први пропао, од фебруара нови оглас за закуп земље у Карловцима

СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ: На оглас за давање у закуп и на коришћење пољопривредног земљишта у државној својини на територији општине Сремски Карловци, који је истекао јуче, нико се није пријавио, тако да ће други круг лицитације бити расписан првих дана фебруара.
z
Фото: Đ. Radivojević

У понуди је 25 хектара различитог типа и категорије земљишта према прошлогодишњем Програму заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине. Закупцима су на располагању њиве, воћњаци, виногради, ливаде и пашњаци, површине од 0,0428 хектара до шест. Сво земљиште даје се у закуп на 15 година. Најнижа почетна цена је 1.559,10 динара по хектару, док је највиша 15.291,05.

Почетна цена од 8.899,50 динара по хектару у првом кругу формирана је на основу просечне постигнуте цене на претходном надметању и одговара квалитету пашњака шесте класе, и на бази ње обрачунате се почетне цене за све остале културе и класе планиране за давање у закуп.

Право да се надмећу имају појединци уписани у Регистар пољопривредних газдинстава, који су у активном статусу најмање три године, с исто толико дугим пребивалиштем у катастарској општини у којој је и земљиште које је предмет закупа. Осим тога, морају бити власници барем 0,5 ха пољопривредног земљишта. Да се надмећу могу и они појединци уписани у Регистар пољопривредних газдинстава који су у активном су статусу бар три године, имају пребивалиште најмање три године на подручју карловачке општине, и чија се парцела граничи са земљиштем у државној својини које је предмет закупа.

Правна лица која су у Регистру пољопривредних газдинстава и имају активан статус најмање три године могу такође учествовати у надметању. За њих важе услови да су власници најмање десет хектара земље у катастарској општини у којој је земљиште које је предмет закупа и имају седиште на подручју локалне самоуправе којој припада та катастарска општина.

Комплетан поступак јавног надметања спроводи се електронским путем, преко веб-апликације за спровођење јавног надметања – https://gp.upz.minpolj.gov.rs/InzemBid, која се налази на званичној веб-презентацији Управе за пољопривредно земљиште.

З. Милосављевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести