Пси луталице ПРЕПОЛОВИЛИ стадо оваца; Василија по доласку кући сачекао СТРАВИЧАН ПРИЗОР

ЛУЧАНИ: Пси луталице преполовили су стадо оваца у селу Горачићи и не престају да праве проблеме у западној Србији, а из Зоохигијене кажу да је проблем паса луталица веома чест на сеоском подручјиу, али да постоје и моменти када решења нажалост нема јер су имања велика и неограђена.
ovce susek
Фото: Дневник (С. Шушњевић)

Василија Станковића из драгачевског села Горачићи по доласку кући сачекао је стравичан призор када је на свом имању затекао угинуле овце, али и јагањце које су растргли пси луталице.

Сличне ситуације догађале су се и претходних година, али то није умањило Василијев страх од тога шта ће бити са осталом стоком коју има.

Када сам дошао кући, кренуо сам да обиђем стадо,као и увек и видео сам једно велико жуто куче и једно мање иза њега, али нисам ни помислио да су они поклали овце. Када сам ушао унутра видео сам да нема четворо јагњади, да је само једно ту и видео сам да ми нема оваца, а када сам отишао до баште видео сам их свуда разбацане, нека јагњад су била још жива, а касније сам једну повређену овцу нашао мртву, а ован који је повређен још је жив", рекао је Станковић.

Иако је Василију нанета велика материјална штета овим губитком, он ипак највише жали што су животиње о којима је бринуо годинама угинуле на овакав начин.

Све укупно око 80.000 динара сам изгубио. Није у питању новац, жао ми је што су се животиње овако намучиле, каже Василије.

Из Зоохигијене кажу да је проблем паса луталица веома чест на сеоском подручју, али да постоје и моменти када решења нажалост нема.

Углавном се ради о домаћинствима на великим пространствима, дворишта нису заграђена и стока није обезбеђена, рекао је Александар Максимовић, руководилац РЈ „Зоохигијена” ЈКП „Комуналац” Чачак.

Он је објаснио да када се појаве на терену или не затекну те псе или их затекну око имања, али им је немогуће прићи на 100, 150 метара.   

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести