Сарадња ПКВ и Пољопривредника: Први корак дуално образовање у аграру

НОВИ САД: Привредна комора Војводине (ПКВ)  и „Дневник-Пољопривредник“ потписали су Споразум о сарадњи са циљем развијања међусобне сарадње и унапређења односа, саопштено је из ПКВ.
pkv
Фото: Tanjug

Наиме, споразум који су потписали испред ПКВ, председник Бошко Вучуревић а испред Дневник-Пољопривредника директор Гордана Радовић, потписан је ради ефикаснијег остваривања заједничких циљева - развоја пољопривреде, агропривреде и руралног развоја на подручју Војводине и Србије. 

Вучуревић је истакао заједничку сарадњу у области подршке органској пољопривреди и руралном развоју, где ће посебну улогу имати Групација за органску пољопривреду која ће бити основана у Удружењу пољопривреде ПКВ. 

Радовић истакла је важност специјализованих, стручних медија у трансферу знања и повезивању примарних произвођача с привредом, ресорним организацијама, научним и стручним институцијама. 

Прва заједничка активност листа Пољопривредник и ПКВ у реализацији потписаног Споразума планирана је за 26. мај, а тиче се дуалног образовања у пољопривреди. 

Овом округлом столу присуствоваће директори свих пољопривредних школа у Војводини, као и других школа које имају пољопривредне смерове, затим представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице, Привредне коморе Србије, као и научних и стручних организација које се баве пољоприведом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести