Споразум о сарадњи ПКС и АД Дневник-Пољопривредник

БЕОГРАД: У Привредној комори Србије (ПКС) данас је потписан Споразум о сарадњи ПКС и АД Дневник-Пољопривредник из Новог Сада са циљем јачања заједничких активности на унапређењу пољопривреде, агропривреде и руралног развоја у Србији.
Poljoprivrednik-PKS/Tanjug
Фото: Tanjug

Споразум су потписали директор Сектора пољопривреде ПКС Вељко Јовановић и директорка АД Дневник-Пољопривредник Гордана Радовић који су након потписивања истакли да је на тај начин формализована досадашња добра и квалитетна сарадња.

„Важно нам је да имамо кредибилног и квалитетног партнера који разуме шта су потребе пољопривреде, а то АД Дневник-Пољопривредник са својим издањима свакако јесте", рекао је Јовановић.

Он је указао на велики опсег заједничких активности, међу којима су, унапредење информисања и образовања пољопривредника, подршка индивидуалним пољопривредним газдинствима, организација заједничких семинара, конференција, радионица...

Директорка Радовић је објаснила да издања те компаније представљају трансфер најсавременијих научних достигнућа из свих области пољопривреде у праксу, односно, у пољопривредну производњу.

“У сарадњи са Комором афирмишемо и подстичемо све теме важне за развој пољопривреде, рурални развој, сеоски туризам, оснаживање женског предузетништва и друге”, нагласила је Радовић.

Споразум о сарадњи ПКС и АД Дневник-Пољопривредник предвиђа и подршку организацији туристичких манифестација ради развоја сеоског туризма, економско оснаживање жена на селу, унапређење образовања у пољопривреди...

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести