Србија земља партнер пољопривредног сајма у Словенији

БЕОГРАД: Србија ће бити земља партнер наредног међународног пољопривредно-прехрамбеног сајма "Агра" у Горњој Радгони у Словенији, а који представља једну од најзначајнијих манифестација те врсте у овом делу Европе.
a
Фото: sejem-agra.si

То је договорено на данашњем састанку министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислава Недимовића и државног секретара Министарства пољопривреде, шумарства и хране Словеније Дамјана Станоника.

Сајам "Агра" одржава се од 22. до 27. августа 2020. и биће прилика да излагачи склопе међународне пословне контакте и представе своје производе потенцијалним купцима из више земаља.

На састанку одржаном у оквиру заједничке седнице влада Србије и Словеније у Новом Саду такође је било речи о формирању заједничке радне групе за дигитализацију у пољопривреди.

Потписан је и Меморандум о техничкој сарадњи у области пољопривреде и руралног развоја којим је договорена сарадња у областима у којима је словеначка техничка и стручна помоћ добродошла, а то су европске интеграције, са фокусом на изградњу институција, увођење правних тековина ЕУ и успостављање српске агенције за плаћања и других надлежних институција за спровођење мера Заједничке пољопривредне политике ЕУ из области пољопривреде и руралног развоја.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести