Три милиона за органску  производњу

Из покрајинског буџета бесповратно ће се суфинансирати трошкови контроле и сертификације органске производње у износу до 70 одсто.
Organska proizvodnja Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство расписао је конкурс за доделу новца за суфинансирање трошкова контроле и сертификације органске производње у 2017. години у АП Војводини.

Новац по том конкурсу додељиваће се за суфинансирање трошкова контроле и сертификације производа добијених по методама органске производње у 2017. години које раде овлашћене организације које за послове које обављају издају одговарајући сертификат. 

Из покрајинског буџета бесповратно ће се суфинансирати 70 одсто трошкова контроле и сертификације органске производње

За реализацију тог конкурса предвиђено је укупно 3.000.000 динара. Овим конурсом предвиђено је суфинансирање до 70 одсто укупних трошкова контроле и сертификацију органске производње, умањених за износ на име пореза на додату вредност. Максимални износ који се додељује по једној пријави је 100.000 динара.

Право на подстицаје могу остварити физичка и правна лица која су уписана у Регистар пољопривредних газдинстава и у активном су статусу.Новац за подршку инвестиција по овом конкурсу додељују се бесповратно. Исплаћиваће се након реализације инвестиције, односно након што корисник достави Секретаријату оригиналан рачун (не старији од 1. јануара 2017. године) и оверен извод банке о обављеном плаћању.

Пријаве за конкурс подносе се закључно с 24. новембром 2017. године.

З. Д.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести