У Кулпину отворен погон пшеничне компаније ДЕМ

БАЧКИ ПЕТРОВАЦ: Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић, заједно с власницима брачним паром Довичин, пустио је у рад нови производни погон пшеничног млина компаније ДЕМ, која се бави производњом млинских производа од пшенице, кукуруза и хране за животиње.
kompanija dem
Фото: vojvodina.gov.rs

Вредност ове инвестиције је три милиона евра, и захваљујући овом улагању кулпинско постројење је једно од најсавременијих у Србији.

Овакве компаније и инвестиције су нешто што је неопходно нашој држави, а то је улагање у прерађивачки сектор. Ова успешна породична компанија, која за 27 година пословања није одступила од своје основне делатности, отварањем новог погона, не само што ће значајно унапредити своје пословање, већ и многобројних коопераната са територије општине Бачки Петровац. Оно што је изузетна вредност јесте да преко 250 кооперната има могућност да сарађује са компанијом ДЕМ и сада верујем да кроз ове капацитете постоји могућност за проширење овог броја, рекао је на отварању кулпинског млина Радојевић.

Он је навео и да складишни капацитети од 12.000 тона јесу нешто што је значајно за цео овај регион, и нагласио да је компанија ДЕМ новом инвестицијом на најбољи начин у овом моменту заокружила своје досадашње пословање.

Фото: vojvodina.gov.rs

Радојевић је овој породичној компанији честитао на истрајности, и како је рекао на јасној визији и мисији, на који начин треба да се организује производња житарица путем кооперације са пољопривредницима, обезбеде квалитетни складишни капацитети, силоси, сушаре, али и прерадни капацитет, као и подизањем првог савременог пшеничног а потом и кукурузног млина, као и како добити квалитетне производе који могу наћи свој пут до крајњег потрошача.

Радојевић је нагласио и значај ове компаније, јер запошљава 82 радника којим имају своју сигурну егзистенцију у овој фабрици.

Фото: vojvodina.gov.rs

Ова савремена линија за млевењем жита је 300 тона дневно, то је за шест пута више у односу на досадашњи капацитет. У склопу фабрике, која тренутно располаже најмодернијом технологијом у нашој земљи када је реч о млинарској индустрији, могуће је мешање свих типова брашна од којих се добија неограничен број врста ове прехрамбене намирнице.

Поред пшеничног, има и кукурузни млин и оно што је важно препознати су једнако и на домаћем и на међународном тржишту.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести