Уговори за научне активности у аграру и областри руралног развоја

Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство организовао је данас доделу уговора за финансирање научно-стручних активности у области пољопривреде и руралног развоја у АП Војводини.
с
Фото: Покрајинска влада

Подржано је 26 пројеката које ће највише реализовати Пољопривредни факултет Универзитета у Новом Саду. Поред тога, новац су добили и Институт за ратарство и повртарство, Средња стручна школа „Стеван Петровић Бриле 1“, Институт „Биосенс“, Филозофски факултет Универзитета у Новом Саду, Средња стручна школа „Борислав Михајловић – Михиз“ и Пољопривредна школа са домом ученика  у Футогу.

„Додељена су средства за научно-наставне догађаје, као што су конференције, радионице, симпозијуми, које смо финансирали са пет милиона динара“, рекао је потпредседник Покрајинске владе и ресорни секретар Владимир Галић и подсетио да је, у протеклих месец дана, на претходним конкурсима опредељено 50 милиона динара за пројекте и  програме научно-истраживачких установа, пре свега за унапређење рада научно- истраживачких лабораторија.

Потпредседник Галић је нагласио значај сарадње и пружања подршке научним и наставним установама у области пољопривреде у циљу сталног развоја и напредовања.

Додељеним средствима биће, између осталог, омогућена реализација Међународног пројекта: The emergingneed for nature solutions in urban and rural areas of duth easzern CEI countries, 49. Симпозијума Агротехника - прецизна пољопривреда, 47. Смотра студената пољопривреде и ветеринарске медицине, ИСАС 2023. International Symposium on animal scienceе, предавања о квалитету земљишта АП Војводине, значају маркетинга за мале пиваре у Војводини, као и о унапређењу студијског програма, практичне наставе и запошљавања агроекономиста.

Биће подржани и научно-стручни симпозијуми, студијска путовања, саветовања агронома, као и предавање о утицају вештачке интелигенције у области пољопривредног и руралног развоја.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести