Војвођанским пољопривредницима 80 милиона динара за подизање нових пластеника

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић уручио је данас уговоре представницима 130 пољопривредних газдинстава која су на конкурсу добила бесповратна средства за суфинансирање набавке пластеника и опреме у њима.
Božić_dodela ugovora
Фото: Покрајинска влада

Секретар Божић је истакао да је укупна вредност ових уговора 132,3 милиона динара, од чега је из покрајинског буџета издвојено 80 милиона.

Реализацијом те инвестиције у Војводини ће под пластеницима бити нових 125.000 квадратних метара.

„Покрајински секретаријат за пољопривреду на овај начин апсолутно подржава пластеничку производњу. Максималан износ бесповратних средстава по једном пријављеном на конкурсу за суфинансирање набавке конструкција и опреме за биљну производњу, био је 2,1 милион динара. Овај износ је био виши за десет посто за пољопривредна газдинстава чији су носиоци жене, за пољопривреднике чија се инвестиција реализује на подручју са отежаним условима рада и за млађе до 40 година“, нагласио је Божић.

Ресорни секретар је позвао пољопривреднике да и даље активно прате све конкурсне линије и искористе понуђене мере, како би унапредили своју производњу.

Највећи број уговора данас је додељен пољопривредницима из Оџака, Руме, Новог Сада, Врбаса и Бачке Паланке. 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести