Вук Радојевић предао противградне ракете Радарском центру „Фрушка гора“

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство мр Вук Радојевић је данас, у присуству директора Републичког хидрометеоролошког завода, проф. др Југослава Николића, предао Радарском центру „Фрушка гора“ на коришћење 530 противградних ракета за спровођење заштите пољопривредних усева на територији АП Војводине.
radojevic rakete2
Фото: Покрајинска влада

„За спровођење ефикасније заштите пољопривредног земљишта и усева, Покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство је ове године издвојио 20 милиона динара. Секретаријат је спровео поступак јавне набавке, и у целости финансијски подржао активности на подизању нивоа противградне заштите у нашој покрајини“, истакао је Радојевић приликом примопредаје противградних ракета Републичком хидрометеролошком заводу, који је надлежан у овим пословима.

Фото: Покрајинска влада

Радојевић је указао да је Секретаријат за пољопривреду прошле године, када су локалним самоуправама за противградну заштиту била опредељена бесповратна средства у износу до 60 одсто, по први пут, препознао потребу издвајања неопходних финансијских средстава за набавку протиградних ракета, ради подизања нивоа противградне заштите у нашој покрајини.

Покрајински секретаријат ће на овај начин, како је још истакнуто, преко Републичког хидрометеоролошког завода, дистрибуирати противградне ракете радарским центрима у Срему, Банату и Бачкој, у складу са указаним потребама.

Фото: Покрајинска влада

Циљ набавке ракета, чији је домет (7.300-7.900м), које се испаљују са претежно равничарског терена, како је још истакнуто, био је да се пољопривредницима свих 45 општина са територије АП Војводине, пружи подједнака заштита.

Секретар Вук Радојевић и проф. др Југослав Николић потписали су данас и споразум о сарадњи Покрајинског секретаријата за пољопривреду и Републичког хидрометеоролошког завода у области одбране од града, на територији АП Војводине.

Фото: Покрајинска влада

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести