Завршен Пољопривредни сајам, трактор Џон Дир иде у Равно Село

На Новосадском сајму јуче је завршен 89. међународни пољопривредни сајам, на којем је наступило више од 1.100 излагача из 22 земље.
с
Фото: Ф. Бакић/Миленко Јовичин

По речима генералног директара Новосадског сајма Слободана Цветковића, овогодишња приредба по много чему је надмашила и до сада најбољу приредбу из области аграра одржану у овом веку, Пољопривредни сајам из 2019. године. 

- Експонати изложени на Међународном пољопривредном сајму привукли су велику пажњу и стручњака и пословних људи, али и публике јер је приредбу видело више од 140.000 посетилаца, који су искористили долазак на сајам да  виде најновија достигнућа из пољопривреде - рекао је Цветковић. - Задовољство учешћем и постигнутим резултатима не крију ни излагачи, пре свега они који су представили пољопривредни механизацију јер су многи од њих продали све што су на сајму изложили, али и излагачи из других сфера који су разговарали с потенцијалним пословним пратнерима и договорили сарадњу у будућности. Добро су пословали и сточари који су наступили на Националној изложби стоке и представили најбоља грла из домаћег узгоја јер је велики број грла променио власнике.

По његовим речима, потврдио се висок рејтинг Међународног пољопривредног сајама, једног од највећих смотри аграра у региону и да наступ на овој приредби значи да се излагачи обраћају тржишту целог региона.

- Затварањем капија ове манифестације почињу припреме за наредни, јубиларни 90. међународни пољопрвредни сајам, који ће, сигуран сам, бити још бољи, а следеће године обележавамо још један значајан јубилеј - век постопјања Новосадсклог сајма - рекао је Цветковић.

Јуче су уручени и поклони које је у Поклон игри обезбедио Новосадски сајам, заједно с компанијама “Агропанонка”, КИТЕ ДОО и МБВ. Трактор беларус 82,1 добио је Мирко Васиљевић из Футога, а трактор Џон Дир 5045Д отпутоваће у двориште Миленка Јовичина из Равног Села. Тибор Кекезовић из Сомбора добитник је прскалице Бадили, Корнелиу Идворјан из Глогња приколице палазоглу, а Сабина Уњи из Бача на поклон је добила расипач ХМС-А.


Велика срећа

- Када су ми јавили да је моја улазница извучена и да сам добитник тракотра беларус нисам могао да верујем да сам у тој лутрији ја имао највише среће - рекао је Мирко Васиљевић којем је кључ трактора, по који је дошао с унуком Луком, уручио заменик генералног директора “Агропанонке” Александар Швоња. - Овај трактор је први који ће бити у мојој гаражи јер сад имам само мотокултиватор, али захваљујући млађима у породици сигурно ћемо се више посветити пољопривреди, а овај вредан поклон и те како ће помоћи у томе.


У Конгресном Центру “Мастер” у четвртак увече је одржано Вече шампиона, на којем су излагачима уручени шампионски пехари, највиша признања Новосадског сајма за квалитет производа.

Том приликом награђен је и новинар Радио телевизије Војводине, Првог програма Радија Ђорђе Симовић. Њему је припало новинарско признање  “Петар Давидовић”, које се уручује новинарима за афирмативни допринос праћењу догађања на Новосадском сајму.

        Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести