​​​​​​​Дачићев апел штрајкачима: Не наносите стету држави

БЕОГРАД: Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић апеловао је данас на раднике у штрајку да воде рачуна да тиме не нанесу штетну, не само држави, и истакао да су Србији нужне инвестиције због отварања нових радних места.
Ivica Dačić Foto: Tanjug/video
Фото: Tanjug

Дачић је, након разговора са аусталијском колегиницом Џули Бишоп, новинарима у Влади Србије рекао да је и на овонедељном Самиту лидера држава Западног Балкана у Трсту речено да је Србија економски стабилно окружење, пошто, како је рекао, инвеститори размишљају да ли да дођу и инвестирају у нашу земљу.

„Немојте да доведемо до тога да касније немамо због чега да штрајкујемо јер нема радних места“, упозорио је Дачић и истакао да Србија мора јачати стабилност да би била привлачна за инвеститоре, што је уједно, како је рекао, и једна од порука са самита у Трсту.

Немојмо, указао је, да вучемо потезе који су штетни не само по државу, већ и по послодавце и по раднике.Дачић је рекао да не спори остваривање права радника, али и да је Србији у интересу да има радна места.

Подсетио је да постоје и други начини да се решавају питања која се тичу права радника.

Важан и унутрашњи дијалог о Косову и Метохији

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић истакао је данас да је, поред дијалога Београда и Приштине, важан и унутрашњи дијалог о Косову и Метохији у Србији.

"Без обзира што Србија води дијалог у Бриселу важно је да дијалог постоји и унутар нашег друштва, дијалог различитих фактора друштвених и научних“, поручио је Дачић. Тај дијалог, према његовим речима, би требало да садржи изношење мишљења шта је најбоље решење.Дачић је у обраћању новинарима подвукао и да унутрашњи дијалог нема никакву намеру да издејствује напуштање става око Косова и Метохије.

"Желимо праведно решење за Косову и Метохију, а то решење мора да се зансива на уважавању интереса свих народа који тамо живе. Тешко ће се око тога постићи консензус и то је и сам председник Александар Вучић рекао", нагласио је Дачић.Указао је да је Србија протеклих дана имала веома интензивне дипломатске активности.

"Наш циљ је да Србија тиме јача своју међународну позицију. Доста тога смо урадили у Трсту. Први пут је било напретка у спровођења договора из Париза", констатовао је Дачић.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести