Премијер Баден Виртемберга: Отварамо простор за нове инвестиције

БЕОГРАД: Премијер немачке савезне покрајине Баден-Виртемберг Винфрид Кречман посетио је данас Београд са око 100 привредника из те покрајине и поручио да тиме желе да отворе простор за нове инвестиције у нашој земљи.
1
Фото: Tanjug

Кречман је започео посету Београду састанком са Немачко-српском привредном комором, претходно га је дочекао амбасадор Немачке Аксел Дитман, а у току поподнева састаће се председником Србије Александром Вучићем у Председништву.

"Вучић је 2015. био у посети Баден Виртенбергу и ово се може сматрати узвратном посетом и веома се радујем сто смо овде и наставку разговора са њим (Вучићем). Наше везе су већ блиске и интензивне и у оквиру Међувладине комисије", рекао је Кречман новинарима.

Он је казао да је та посета један од корака којим желе Србију да подрже у процесу приступања ЕУ.

"Ово је, такође, један корак у смислу да појачамо наше економске односе, који су већ веома интензивни и да отворимо врата за разговоре и да створимо простор за евентуално нове инвестиције", навео је Кречман. 

Казао је и да економска делегација у посети Београду броји око 100 чланова и да то показује колики значај придају ово сусрету.

Немачко-српска привредна комора организовала је панел дискусију о условима пословања у Србији.

У Баден-Виртенбергу је седиште неких од најзначајнијих светских компанија, попут Дајмлера, Поршеа, Боша. 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести