Приоритет запошљавање младих

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин у 2015. очекује живу законодавну активност на промени Закона о социјалној заштити, Породичног закона, Закона о финансијској подршци породицама са децом...

 „Наставићемо са ревизијом пензија, наставићемо са другачијим односом ПИО фонда према својим корисницима, наставићемо са много борбенијом и много ефикаснијом политиком инспекције рада, него што је било свих година пре нас”, навео је Вулин.

Он је навео је и да ће један од приоритета у 2015. години бити запошљавање младих, додајући да је покренут читав низ конкретних подстицаја за њихово запошљавање.”Тако ће се ,зависно од тога у којој општини долази до запошљавања, подстицаји бити између 150.000 и 250.000 динара, а за особе са инвалидитетом између 180.000 и 300.000 динара”, рекао је Вулин.

Како је додао, уводи се и програм плаћања стажирања младих, тако што ће Министарство шест месеци финансирати део зараде младих који немају радно искуство. Министар је објаснио и да ће послодавац имати обавезу да после тих шест месеци ту младу особу задржи још најмање шест месеци.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести