ПРОДАЈА ИМОВИНЕ РБВ Нуде се фабрике, тржни центри, завесе...

НОВИ САД: Пре нешто више од пет година Развојна банка Војводине отишла је у стечај, а тај поступак никако да се оконча. Јуче је њихов стечајни управник, а то је Агенција за осигурање депозита, огласио продају имовине те банке.
razvojna banka vojvodine, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Асортиман који се нуди и више је него богат и различит – станови, куће, фабрике, тржни центри, клима-уређаји... Поред сваке ставке наведена је и цена, као и депозит који заинтересовани треба да плате, а будући купци не морају да се оптерећују ценом. Наиме, продаја ће се одвијати, како у Агенцији објашњавају, путем непосредне погодбе. Процењена вредност појединих објеката није минимална обавезујућа цена. Зато заинтересоване странке имају доста времена да све добро проуче и доставе понуду, а рок је  4. јуни наредне године.

Стечајни управници су проценили да би највише требало да вреди зграда текстилне индустрије у Сврљигу површине 1.412 квадрата – 288.060 евра. Најповољнија је цена за половину породичне стамбене зграде у Српској Црњи, а процењена вредност 46 квадратних метара је свега 4.650 евра.

Између те две понуде сместило се много тога. Рецимо, стан у приземљу зграде у Јеврејској улици у Новом Саду од 65 квадрата, чија је цена 61.300 евра. У Инђији је на продају пословни простор од 192 квадрата, а будући купац том куповином добија опремљене канцеларије, те кухињске елементе, клима-уређај и плински котао за грејање. Готово исто нуди се и при куповини пословног простора у Панчеву, али је ту и видео-надзор и   алармни систем, а за 381 квадратни метар цена је, бар прва, 180.778 евра.


Понуде стижу у Нови Сад

Да би се дошло у прилику да се купи имовина Развојне банке Војводине, заинтересовани понуђачи треба да доставе доказ о уплати тенедерске документације. Адреса на коју то треба урадити је Стражиловска 4, Нови Сад, у некадашњој згради РБВ-а. Након уплате депозита, заинтересовани ће моћи да се договоре и о разгледању простора и предмета које желе да купе. У случају да се не закључи уговор о куповини, депозит се враћа.


Пословни простор је на продају и у Сремској Митровици, а процењена вредност је 121.710 евра – за 127 квадрних метара простора, те климу, намештај, аларм и видео-надзор, жардињере…

Угоститељски објекат на Футошком путу у Новом Саду, површине 132 квдратна метра, нуди се на продају за 157.000 евра, а купац добија и комплетно опремљену кухињу. У Жабљу је на продају породична стамбена зграда од 160 квадратних метара, а прва цена је 47.200 евра. У Сокобањи је на продају тржни центар од 127 квадрата, а предложена цена је 106.238 евра. То је само део онога што се нуди јер су на продају и објекти у Краљеву, Ивањици, Пријепољу...

Ипак, потребно је да будући купци знају да им при куповини стечајни управник мало шта гарантује. Прецизније, не гарантује се да имовина која се продаје има одређене карактеристике у смислу квалитета и кавантитета, не одговара се за недостатке које купац установи након куповине. Зато је и те како важно да заинтерсовани купци да пре коначног закључења посла добро разгледају имовину и отвори четворо очију.

Д. Вујошевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести