Пројекат „Србија Иновира“ подржава привредни развој

БЕОГРАД: Центар за развој технолошког предузетништва и иновација (ИЦТ Хуб) је уз подршку УСАИД покренуо пројекат Србија Иновира у трајању од четири и по године, а у оквиру којег ће се активно радити на стварању окружења погодног за раст и развој иновација.
1
Фото: Tanjug
Циљ пројекта је да се ојача привреда која се заснива на иновацијама и да се на тај начин подстакну даљи развој, конкурентност и извозни потенцијали Србије, саопштила је УСАИД и ИЦТ Хуб.
 
Пројекат је заснован на идеји о креирању нових могућности на основу модела којим се подстиче одрживи иновативни развој и охрабрују лидери у овој индустрији - у традиционалним компанијама, малим и средњим предузећима (МСП), стартаповима, академским и истраживачким институцијама, да ближе сарађују и иновирају у оквиру великих пројеката, како би се убрзао раст у неким од најперспективнијих индустрија у Србији и утицало на јачање привреде земље.
 
„Наш циљ јесте да се препознају најперспективнији домени за иновације у Србији и да се захваљујући томе омогући формирање првог српског суперкластера у датој области. С обзиром да је ова методологија доказана и на светском нивоу, она представља ефикасну платформу за промовисање и подстицање иновативног развоја, креирање окружења за подстицање иновација као и пружање адекватне институционалне подршке и финансирања“, рекла је директорка пројекта Србија Иновира Александра Поповић.
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести