Протест CarGo, министарки лаптоп да пише нови закон

БЕОГРАД: Удружење грађана регистровано за превоз путника CarGo протестовало је данас тако што су њихови чланови возили од Штарк арене до зграде Владе Србије, где је протест окончан. 
1
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Представници CarGo блокирали су саобраћај у Немањиној у оба смера, где су се обратили и министарки грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорани Михајловић, којој су на портирници зграде Владе оставили лаптоп на поклон, на којем ће, како кажу, моћи да напише нови закон једнак за све, а не закон за интересне групе.

Председник удружења CarGo Александар Вучић поручио је испред Владе Србије да је ово време софтвера, те да би "такси чопор" на чијем челу је, каже, Михајловић, да растргне CarGo.

"Ми смо брана која се одупире сили, уцени, монополу и пљачки. Министарка жели да уништи ту брану и препусти град свом чопору, нећемо то дозволити", поручио је Вучић.

Он је уочи почетка протестне возње код Штарк арене у Новом Београду рекао да ће се њихови представници сваког петка окупљати и протестовати, док не дође до дијалога са представницима владе и министарком Зораном Михајловић.

Он је рекао и да "хајка" на CarGo није стала, да се константно врше притисци на то удружење, те да им се одузимају возила и да су до сада одузета три аутомобила.

Вучић каже да то удружење и даље није добило никакав одговор од Министарства саобраћаја.

"Чекамо да се огласи, а до тада настављамо са нашим начином рада", рекао је Вучић и навео да је ово трећи протест под називом "Будућност Србије - борба против мафије".

Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

Тврди да је CarGo од првог дана регистрован у складу са законом и да ради у складу са свим законима, те да је у једном моменту закон промењен по хитном постуку, без јавне дебате "како би се стало на пут, модерној, дигиталној апликацији".

Вучић каже да за сада нису добили никакву подршку, али да настављају да верују у институције, као и у то да ће моћи да наставе да раде.

Фото: Танјуг/ Зоран Жестић

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести