Прве субвенције од 8.000 евра таксистима и превозницима

БЕОГРАД: Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић потписала је данас првих 29 решења о одобравању субвенција од по 8.000 евра таксистима и превозницима за куповину нових аутомобила.
taksi
Фото: Dnevnik.rs

"Сада смо одобрили субвенције од 232.000 евра, а поднета су укупно 1.442 захтева превозника за куповину нових аутомобила, који ће бити обрађивани у наредном периоду. Одобравањем субвенција желимо да подстакнемо куповину нових аутомобила који испуњавају највише еколошке стандарде са моторима евро 6 или хибридних и електричних аутомобила, како би наши грађани добили квалитетнију и безбеднију вожњу, а сви ми чистији ваздух и квалитетније еколошко окружење", рекла је Михајловић.

Истакла је да ће превозници и таксисти са решењима о субвенцији потписати уговоре са банкама или лизинг кућама о куповини нових возила, а да ће им након тога у најкраћем року бити уплаћена субвенција од 8.000 евра, саопштило је министарство.

На основу Уредбе о додели субвенција, таксисти и превозници имају обавезу да возило не могу да отуђе у наредне три године.

Министарство наводи да ће од сутра почети да обавештава превознике о одобреним субвенцијама.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести