Први редован лет Ер Србије са бежичним интернетом за путнике

Ер Србија је данас организовала тестирање система за употребу интернета и мобилног телефона у авиону на редовном лету Београд - Брисел, који ће 1. октобра бити званично уведен

на летовима српског авиопревозника.
Ер Србија ће бити прва авиокомпаније у региону и једна од ретких у Европи која нуди ту услугу, коју су осим путника први могли да испробају и твитераши, блогери и представници медија.

Новинар Танјуга се уверио у функционисање тог система и послао редакцији свој извешта из авиона који је био на око 10.000 метара.
Том приликом је организован и први твитап на небу који ће моћи да се прати на Твитеру преко хештегова.
 Компанија Ер Србија започела је данас седмодневну фазу јавног тестирања нове услуге "Air Serbia Wi-Fly", која омогућава приступ интернету и употребу мобилног телефона на лету.

   Очекује се, како се наводи у саопштењу компаније, да ће услуга бити омогућена на целој флоти Ербас авиона Ер Србије до краја првог квартала 2016. године.
    Путници на летовима дужим од једног часа и двадесет минута ће, како је наведено, добити бесплатан ваучер за 30 минута или 20 МБ интернет приступа и моћи ће да пруже повратну информацију о свом искуству.

    Почев од 1. октобра, услуга ће бити званично уведена у рад и омогућена на још три авиона, а затим ће постепено постати доступна на свим авионима Ербас А319 и А320 у флоти Ер Србије, а очекује се да ће услуга бити омогућена на целој флоти Ербас авиона Ер Србије до краја првог квартала 2016. године.
     Систем за конекције на лету омогућава бежични приступ интернету и услугама мобилне телефоније, а ове услуге заједно, како је наведено, чине решење "Air Serbia Wi-Fly", које покреће Панасоник глобал комјуникејшнс суит (ГЦС).

Гости ће моћи да се повежу на мрежу " Air Serbia Wi-Fly" и да користе бежични широкопојасни приступ интернету преко свих својих уређаја који то подржавају, укључујући паметне телефоне, таблете и лаптоп рачунаре, што ће им омогућити да из свог удобног седишта у авиону шаљу електронску пошту, да претражују интернет, да ажурирају своје налоге на друштвеним мрежама и још много тога.

Цене услуге приступа интернету ће се кретати од 4,90 ЕУР за 30 минута (лимит за преузимање 20 МБ), 8,90 ЕУР за 60 минута (лимит за преузимање 50 МБ) и 13,90 ЕУР за приступ током целог лета (лимит за преузимање 90 МБ).
Коришћење мобилних телефона ће се путницима наплаћивати путем редовног рачуна по важећој тарифи за роминг услуге.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести