Први  „Сајам завичаја-завичај кроз привреду, туризам и културу“

НОВИ САД: Сајам завичаја-завичај кроз привреду, туризам и културу по први путће се одржати у Новом Саду 6. јуна.
1
Фото: vojvodina.gov.rs

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић истакао је тим поводом да све већи број разноврсних и добро осмишљених манифестација које имају за циљ да промовишу заједништво српског народа широм региона, јесте производ  успостављеног континуитета свестране сарадње наше државе са Републиком Српском.

Манифестација има за циљ окупљање и повезивање бројних релевантних актера из области привреде, културе и туризма који желе да унапреде сарадњу српског народа у Србији и региону. Учешће су најавили представници Привредне коморе Републике Српске, Привредне коморе Бања Луке, Привредне коморе Војводине, као и представници других институција, привредници из Србије и региона, представници градова и општина, завичајна удружења и културно уметничка друштва.

Сајам ће отворити потпредседник Покрајинске владе Ђоређе Милићевић и министар трговине и туризма Републике Српске Драгица Ковач, док ће излагаче обићи председници Покрајинске владе и  Владе Републике Српске Игор Мировић и Радован Вишковић.

Преко 300 учесника и 30 излагача, у четвртак ће кроз бројне састанке имати прилику да унапреде  све видове активности у подизању нивоа и динамике међусобне сарадње.

 Организатори сајма су Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и Фонд за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести