Путарина од Новог Сада до Македоније од 1. јула 1.640 динара

Цена путарине на јужном краку Коридора 10 још само пар месеци остаће иста. Према незваничним најавама, од 1. јула она ће поскупети, односно почеће наплата на недавно отвореном делу аутопута кроз Грделичку клисуру.
naplatna rampa, tanjug
Фото: Танјуг, илустрација

Како је преноси РТС, возачи који буду путовали од Дољевца до Прешева требало би да плаћају путарину у износу од 420 динара. За оне који до Прешева путују из Београда, она ће износити 1.430 динара, док је тренута цена 1.090 динара.

Од Новог Сада до Македоније, путарина ће тако износити 1.640 динара, а од Суботице 2.010 динара

Упак, у Путевима Србије још увек не могу да кажу које ће бити праве цене на Коридору 10 кроз Србију.

„Не можемо још увек ништа званично да потврдимо јер се још не зна колика ће бити висина путарине. Тренутно се рачуна по већ постојећем систему од 3,64 динара по километру“, рекли су за "Блиц" у ЈП "Путеви Србије".

Оно што је извесно, везано за деоницу аутопута кроз Грделичку клисуру, јесте да је брзина кретања возила ограничена на 100 километара на сат на самом путу, односно на 80 километара у тунелима.

Разлог томе је безбедност. Наиме, реч је о веома сложеној саобраћајници која у неколико наврата прелази са једне на другу страну Јужне Мораве и састоји се од 36 мостова, као и о два тунела, најдужа у Србији.

Судећи по најавама, јужни крак Коридора 10 имаће четири наплатне рампе - код Грделице, Предејана, Владичиног Хана и Врања, преноси Блиц.

(Дневник, РТС, Блиц)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести