Рафинерија Панчево ради у складу с највишим еко-стандардима

НОВИ САД : Рафинерија нафте у Панчеву, која послује у саставу компаније Нафтна индустрија Србије, добила је данас ИППЦ дозволу (интегрисану дозволу) којом се потврђује да је производни процес у тој фабрици у потпуности усклађен са највишим домаћим и европским стандардима у области заштите животне средине. 
rafinerija.jpg (
Фото: Dnevnik.rs

Помоћник покрајинског секретара за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег уручио је данас ову дозволу Владимиру Гагићу, директору Блока Прерада, на свечаности у компанијском пословном центру у Новом Саду, саопштено је из НИС-а.

Рафинерија нафте у Панчеву прво је енергетско постројење у Србији које је добило ИППЦ дозволу - најзначајнији документ који један оператер може да добије.

С добијањем дозволе, Рафинерија нафте Панчево је сврстана међу најквалитетније произвођаче у Европи. 

"Велики напори које смо уложили за добијање интегрисане дозволе нису само последица наше законске обавезе, већ пре свега наше жеље да све своје активности ускладимо са највишим домаћим и европским стандардима", рекао је Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, поводом добијања ИППЦ дозволе.

"Ми нећемо стати на достигнутом нивоу, већ ћемо наставити да непрестано унапређујемо производне процесе у циљу заштите животне средине и повећања енергетске ефикасности, потврђујући да за НИС ниједан пословни успех није потпун уколико га не прати свест о еколошкој одговорности", додао је Тјурдењев.

У циљу задовољења захтева као предуслова добијања ИППЦ дозволе, у Рафинерији нафте су спроведени комплексни пројекти на унапређењу заштите животне средине, управљања отпадом и повећања енергетске ефикасности, у које је уложено више од 3,0 милиона евра.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести