Расписан тендер за градњу ледоломца

БЕОГРАД: Републичка дирекција за воде при Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, расписала је јавну набавку за градњу брода посебне намене, ледоломца, преноси еКапија.
ledolomac-sloga
Фото: FoNet

Брод, дужине 40 и ширине девет метара, предвиђен је да у зимском периоду ради као ледоломац на реци Дунав од мађарске границе до Београда, а остатак године служиће у операцијама бочног тегљења других пловних објеката.

Ледоломац је пројектован као једнопалубни, двопропелерни с фиксним крилима и балансним кормилима, са машинским простором у средњем делу.

Како се наводи у документацији, брод би требало да плови око 10 дана без допуњавања резерви горива, уља и воде са седам до максимално 10 људи на њему.

Предвиђено је да брод опслужује стална посада која би боравила на броду.

Ледоломац би требало да има смештај за седам чланова посаде и три госта, а стамбене, друштвене и службене просторије биће опремљене системима за климатизацију и грејање.

Надзор над градњом брода обављаће Управа за утврђивање способности бродова за пловидбу, орган управе у саставу Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.

Пројектну документацију су израдиле фирме Албатрос десигн из Новог Сада и Нумериц марине са Новог Београда.

Рок за достављање понуда је 15. април, до 10 сати, а јавно отварање понуда је 15 минута касније.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести