Русима позив да приватизују хемијске компаније

БЕОГРАД: Државни секретар у Министарству привреде Драган Стевановић састао се данас са делегацијом Одбора Државне Думе за економску политику, индустрију, иновациони развој и предузетништво Руске Федерације како би разговарали о потенцијалима за ширење сарадње, пре свега када је реч о приватизацији.
petrohemija, Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Стевановић је представницима руске Државне Думе представио приватизациони портфељ Министарства привреде, а посебно три компаније хемијског комплекса, Петрохемију, Азотару и МСК, саопштило је Министарство привреде Србије.

Подсетивши да је у уторак расписан јавни позив за приватизацију МСК, Стевановић је навео да би све три компаније хемијског комплекса могле да занимају руске компаније, јер је гас основна сировина ових предузећа. 

Државни секретар је навео да има и других предузећа у приватизационом портфељу, за које би руски инвеститори могли да покажу интересовање и замолио је представнике Државне Думе, да потенцијале за ову врсту сарадње представе компанијама у својој земљи.

Делегација из Руске Федерације је указала Стевановићу и да је у тој земљи веома цењен став Србије да руским пријатељима не уводи санкције, иако је земља кандидат за чланство у ЕУ, наводи се у саопштењу.

Стевановић је одговорио да је став Србије по том питању јасан, да је председник Александар Вучић лично више пута поновио да је Србија на европском путу, али да неће уводити санкције Русији.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести