Руска компанија заинтересована за "Ласту"

БЕОГРАД: Руска компанија “Синара-Транспортне машине” заинтересована је за куповину “Ласте” па је њена делегација на челу са власником Дмитријем Пумпјанским крајем прошле недеље посетила највеће српско саобраћајно предузеће, за које би до краја јуна требало да се распише тендер за приватизацију, пише “Блиц”.
1
Фото: lasta saobracajno
Реч је фирми која послује у оквиру инвестиционе групације “Синара” која се поред пројектовања и производње железничких возила, дизел агрегата, лаких шинских система, локомотива, бави и улагањем у пословање и унапређење других бизниса.
 
Основана је 2001. године и важи за једну од успешнијх компанија у Русији која запошљава око 19.000 људи.
 
Њени челници званично бораве у Београду због позива републичке и градске власти како би се дефинисала сарадња везана за развој и модернизацији “БГ воза”, док су незванично они ту и због приватизације “Ласте”, пише "Блиц".
 
Зато су и затражили да обиђу погоне најстаријег и највећег српског саобраћајног предузећа, иако њихова делатност није део портфолиа “Синаре”, односно не производе аутобусе и не се баве саобраћајем.
 
Међутим, како наводи извор "Блца" из Немањине 11, они се баве и улагањем у друге бизнисе, односно функционишу и као инвестициони фонд, због чега су и заинтересовани за куповину “Ласте”.
 
Директор А.Д.”Ласта” Владан Секулић потврдио је да их је делегација руске компаније посетила, али само како би се српска страна упознала са плановима за њихове нове програме.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести