Шанса за српске стартапе на инвестиционом скупу у Дубаију

БЕОГРАД: Научно-технолошкИ парк Београд и Аннуал Инвестмент Меетинг (АИМ), водећа инвестициона платформа на Блиском Истоку и Северној Африци, организују прво национално АИМ Стартап такмичење у Србији 10. фебруара, а стартапи могу аплицирати до 30. јануара.
dubai
Фото: pixabay.com

Победник ће имати прилику да представи своју идеју на глобалној стартап изложби и такмичењу "АИМ Стартуп 2020" у Светском трговинском центру у Дубаију, које ће окупити водеће светске инвеститоре, предузетнике и доносиоце одлука од 24. до 26. марта, саопштено је из НТ парка Београд.

Право учешћа на првом АИМ Стартуп такмичењу у Србији имају стартап компаније са до 50 запослених, које послују од две до седам година, са оствареним годишњим приходом између 100.000 и један милион долара, а који су подигли бар једну рунду инвестиција, док су критеријуми по којима ће се оцењивати: раст, друштвени утицај, употреба иновације, утицај на климу и животну средину, као и заштита приватности.

Локалном победнику биће обезбеђени пут, смештај и штанд на АИМ 2020, уз прилике за умрежавање и даљи развој своје идеје и пословног модела.

Глобално АИМ 2020 Стартап финале, на коме ће се представити локални победници из 80 земаља, изванредна је прилика за све стартапе који настоје да прикупе капитал, прошире се на нова тржишта, успоставе нове пословне контакте и представе се глобалној публици, истичу из НТ парка.

АИМ је иницијатива Министарства економије УАЕ под покровитељством шеика Мохамеда бин Рашида Ал Мактоума, потпредседника и премијера УАЕ и владара Дубаија.

Тема овогодишњег, десетог издања је "Улагање у будућност: обликовање глобалних стратегија улагања", а АИМ 2020 ће окупити високе владине званичнике, доносиоце одлука, корпоративне лидере, привреднике, регионалне и међународне инвеститоре, предузетнике, те водеће академске и инвестиционе стручњаке.

На прошлогодишњем догађају учествовало је више од 16.000 посетилаца, 436 излагача и суизлагача, као и више од 150 инвестиционих стручњака из 143 земље света, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести