SCHNEIDER ELECTRIC НА СВЕТСКОЈ ТУРНЕЈИ САМИТА ИНОВАЦИЈА У ПАРИЗУ Стратешка партнерства за бржу енергетску транзицију и решавање климатске кризе

- С обзиром на рекордно глобално загревањезабележено у 2023. години, позивамо сектор и компаније широм света да се окупе око увођења сврсисходних промена у оквиру борбе против климатске кризе - изјавио је генерални директор Schneider Electrica Петер Хервек на светској турнеји Самита иновација у Француској.
2
Фото: Schneider Electric

- Данас постоји технологија која значајно смањује емисије и води ка напретку и одрживости. Само кроз иновације и сарадњу можемо да створимо нове могућности за дигитализацију, електрификацију и декарбонизацију са трајним утицајем. Зато што заједно можемо амбицију да претворимо у дело.

Хервек се обратио учесницима Самита иновација у Паризу и позвао светске лидере из свих сектора да убрзају дигиталну трансформацију и примене технологију и партнерства за остваривање циљева продуктивности и одрживости. Нагласио је потребу за хитном реакцијом и сталном сарадњом на бржој енергетској транзицији и решавању климатске кризе.

Покренут 2016. године, Самит иновација Schneider Electrica представља најновије иновације, решења и партнерства компаније који покрећу будућност аутоматизације, електрификације и дигитализације. Ове године окупља клијенте, партнере и лидере у сектору у Паризу на дводневном програму пленарних заседања, презентација, округлих столова, дискусија, умрежавања и обилазака изложбене хале. Schneider Electric представља нова решења осмишљена да помогну компанијама да дефинишу стратегију, дигитализују и декарбонизују своје пословање и убрзају остваривање циљева одрживости, а међу њима су: CONNECT - агностичка, свеобухватна, индустријска интелигентна платформа која интегрише инжењерске и оперативне податке у циљу видљивости дуж целог ланца вредности и екосистема, Resi9 Energy Center - модификована, компактна интелигентна разводна табла за дом која се интегрише са постојећим таблама и тако гарантује сигурно снабдевање и дистрибуцију електричне енергије, ширење eMobility, где Schneider Charge нуди најсавременије решење за пуњење код куће које је издржљиво, исплативо и једноставно за постављање. Schneider Electric је најавио и ширење свог северноамеричког партнера, компаније Qmerit, лидера у управљању распоређивањем радника за EV пуњење, на европска тржишта.

Партнерства и сарадња између сектора и ланаца набавке ће бити императив у борби против климатске кризе. Schneider Electric уједињује лидере сектора и ланце вредности у циљу остваривања веће декарбонизације и одрживости кроз програм награда за утицај на одрживост тако што награђује партнере, клијенте и добављаче који декарбонизују своје и пословање својих купаца. Нови члан Schneiderove породице програма за декарбонизацију ланаца набавке Материализеза циљ има да обједини водеће компаније за критичне ресурсе и материјале у спровођењу стратегија декарбонизације Обима 3 и подстакне прелазак на нискоугљеничну економију. Добављачи могу да учествују у уговорима за откуп обновљиве енергије (PPA) великог обима у циљу смањења угљеничних емисија дуж глобалних ланаца набавке, које у просеку чине преко 70 одсто угљеничног отиска компаније. Ови програми настављају да се шире уз Едwардс, глобалног лидера у вакумским и решењима за смањење отпадних гасова полупроводника, који се придружио Schneiderovom програму Catalyze чији циљ је декарбонизација ланаца вредности у области полупроводника.

 Нова иницијатива Schneider Electrica и компаније Digital Realty на пољу циркуларне економије се заснива на 20 година професионалног партнерства за дата центре и од ње се очекује да помогне да Дигитал Реалтy смањи количину угљеника у својој нисконапонској, средњенапонској и трофазној UPS опреми за 50 до 70 одсто у наредних три до пет година, као и да умањи електронски отпад и емисије Обима 3. Поред тога, сарадња компаније NVIDIA, светског лидера у АИ рачунарству, и Schneider Electrica за циљ има да побољша инфраструктуру дата центара и подстакне напредак у едге АИ и технологији дигиталног близанца.

(Promo)

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести